Ahad, 21 Mac 2010

Kuala Lanar Kenangan 94

Melepak


Orang Lipis memanggilnya kedai kuning.Lokasinya di stesen bas lama Lipis. Kedai ni kepunyaan seorang peniaga India yg menjual surat khabar dan majalah. Disini juga tempat melepak atau pot golongan orang pencen atau orang dah berusia..Sekitar jam 9 kawasan ini akan dipenuhi dengan golongan ini yg datang membeli akhbar dan berjumpa kawan-kawan selain mendapatkan berita terkini mengenai seseorang... Sekitar jam tersebeut, orang muda dilarang duduk di sini kerana bukan masanya lagi...he he

6 ulasan:

piewahid berkata...

hotel atas keling surat kabo tu jual ape weh? he3...

Pengembara silam, berkata...

Pie...Aok wat bertanye pulok... Ada org berniaga kat hotel tu.. untung banyok weh..hehe

akuanakpahang berkata...

sedak juga sesekali bercampo dgn org pencen nei citer deme best2 berlake penuh makne dan maksud tersirat.

Pengembara silam, berkata...

Bete tu Mr.Yassin..banyok cerite org lama ni...

Cikgu Jang .. berkata...

kiranye port utk wartawan bebas le tu yak...

Pengembara silam, berkata...

Jang..Bete tu..Kalu nk dapt berita first hand,dtg la ke tempat tu.. Cerita SX pun banyok hehe