Ahad, 17 Januari 2010

Kuala Lanar Kenangan 69

Rokok dan Aku

Aku ni dikira bekas perokok tegar la. Dulu aku perokok yg boleh menghabiskan beberapa kotak rokok sehari,. Masa tu Dunhill la rokok peberet aku.Kemudian beralih kepada Sampoerna hijau. Sekarang ni masih juga menghisap sesebatang dua seminggu,,masa-masa teringin.. Kes aku berhenti kerana hasil pemerhatian aku, kotak rokok tu tak diletakkan logo HALAL oleh JAKIM.. Kalu ada logo HALAL, mungkin aku akan mejadi perokok tegar macam dulu-dulu..he he.. Kalau orang hulur kat aku, sambar jugak..bukan ape, nak jaga hati kawan..he he..(Bete ke alasan aku ni?....)



Rokok peberet aku sebelum bersara separuh merokok//

Nape la JAKIM tak letak logo ni kat kotak rokok? 



 P/S : Aku terpaksa menarik keluar entri aku mengenai DVD Lanun..Takut menteri Semail Saberi denda aku kerana membeli yg pirate punya....Arini dia dah warning dalam paper...hu hu



6 ulasan:

YASSIN SULAIMAN berkata...

Kash haram tak menjadi nok berenti....berenti tidaknya maxa tido aje hehehehe.....kash hisap rokok duk digunung...Salem.

Cikgu Jang .. berkata...

awok macam rodong koi guru besar kumai tu...asalnya dah berenti merokok tapi skrng ni ngisap pulak...kesnya berodong dngn ramai yg kaki rokok...mula2 hisap main2...pastu dah start beli pulak dah...hehehe

al-mankaraqi berkata...

salam rodong.

molek lar berenti merokok hehehehe.

Aida Ali berkata...

Skang ni kita kena lebih hati-hati.

piewahid berkata...

ujung kerier keh sbg prokok, keh ngisap surya dgn sempoerna hijo tu la.skang dkt 2 tahun dh keh berehat terus.

Pengembara silam, berkata...

Salam..Wat kawan-kawan yg dah berjaya berenti tu..molek doh..tapi jgn dicuba plak..Kata org kalau lekat merokok lepas berhenti lagi parah.. dengor cerite, org yang merokok ni dekat nak mati..panas.. Tak tau la kawan..he he