Jumaat, 22 Januari 2010

Kuala Lanar Kenangan 72

Pulut & Rendang Jamil

Tadi aku ke Pasar malam di Lipis..Aku beli pulut dan rendang Jamil yg ngetop kat Lepeh ni. dah lama aku tak pekene pulut ni..Kira ok la..Sekarang Lepeh ada plak satu lagi pasar malam kat bandar baru..kalau tak silap malam senin..Ala-ala uptown kot..Tapi aku tak pernah pegi lagi la. Dalam bab ni,aku tabik la kat majlis Daerah Lipis kerana pandai cari duit..he he..

Hari sabtu lepas,aku pegi ke pasar malam Benta..dan aku telah membeli pulut taik minyak..Lama tak makan pulut taik minyok ni..Pepaleh sedak weh...Petang sok nak pegi lagi la ke pasar malam Benta..nak cari kuih kuaci pulut hitam dan tapai pulut bungkus daun keladi.. Kalau dapat minum airnya lagi la sedak...

Pulut Jamil & rendang

14 ulasan:

YASSIN SULAIMAN berkata...

Kat Jerantut nei dulu ada juga pulut hok sedak keknya resepi dah berubah dpt ke anoknya lain dah sikit rasanya tak ori dah....hehehehehe.

Cikgu Jang .. berkata...

teringin jugak koi nak jelajah lipis nun, tapi entoh ke bilalah agaknye ye...koi kalo gi sane, koi kontek awok le medan .....boleh ?

SOHO Consultation berkata...

perghh...xaci btui tuan rumoh. gechor koi mmbayangkn!

Geng laut berkata...

Salam... bila start nya uptown lepih nih weh? Happening jugek tuh. Balik kolanor nanti buleh pegi..

Pengembara silam, berkata...

Bro Yassin..Keh kalu bulan pose suka membeli murtabak Feri, gulei asam rong kepale kenerak di jerantet.

Pengembara silam, berkata...

Aji jang.. Takde mende, kalu aok terlepas ke sebeloh sini,kontek je kawan..bereh semua. Aok amik je no tepon dari zul.

Pengembara silam, berkata...

SOHO..Acu aok try sekali..mesti best

Pengembara silam, berkata...

Geng Laut.. Baru lagi startnye..Keh pun tak pegi lagi..

Aida Ali berkata...

Gulpp... Sedaknya. Breakfast kat Pahang memang banyak resepi pulut

Pengembara silam, berkata...

Kak aida..mcm2 ada..sesekali kalau datang ke lepih ni boleh la pekene pulut..

Hashim Zabidi berkata...

Pulut rendang asli dah takde lagi
tokehnya sudah lama mati
jangan tersalah beli
elok tanah pulut rendang sendiri.

ha ha ha ...hu hu hu...

Pengembara silam, berkata...

Pak..bete tu..baik tanak sendiri je

Idris Talu berkata...

Assalamualaikum wr wb,

Saya antara peminat pulut di Lepih tu, dulu kami bebarih nak beli pulut atau nasik padang di cross street tu.

Suasana pasa malam memang unik di mana pun. Insya Allah, akan sampai jugak nanti.

Pengembara silam, berkata...

Aji Deris..Memang nostalgia pulut dan nasi padang cross street tu..